Vandaag de cursus Cosmetische Cupping gevolgd. Wat een leuke groep hadden we weer. We hebben op elkaar gewerkt en het was leuk om te zien hoe we met de cups mooi de versteviging van de huid konden verbeteren en rimpelvorming verminderen.

Vaak gaan we naar de sportschool om onze spieren te trainen en te verstevigen, maar gezichtsspieren worden eigenlijk vergeten. Deze worden veel te weinig getraind, waardoor we zwakke gelaatsspieren krijgen die gaan zakken. Dan zakt de huid ook mee die hieraan vast zit. Zwakke gelaatsspieren zijn één van de belangrijkste oorzaken voor het verzakken en verslappen van het gezicht. Naarmate we ouder worden ontstaan deze verzakkingen als gevolg van de afname van collageen en elastine (de verstevigende en elastische vezels in onze huid). Hierdoor krijgen we wallen onder de ogen, losse huidplooien in de bovenste oogleden, onderkinnen, hangwangen, verslapte kaakcontouren en rimpelige halzen.

Door deze Cupping massage wordt het spierweefsel weer elastischer en strakker, het neemt toe in omvang en wordt weer sterker waardoor ook rimpels minder zichtbaar worden. Dit zorgt voor ontspanning en verjonging van het gezicht.

90% van alle spanningen het lichaam zit vaak in het gezicht, het hoofd en de nek. Stemmingen en gevoelens komen in ons gezicht tot uitdrukking. Deze kunnen ons uiterlijk nadelig beïnvloeden doordat de spieren worden aangespannen en we een strakke en harde gelaatsuitdrukking krijgen. In combinatie met ouder worden verzakt het spierweefsel en kunnen dunnen lijntjes verschijnen rond de ogen, de mond en op het voorhoofd.

Deze Cuppingmassage vertraagt het verouderingsproces door stimulatie van de bloedsomloop en zorgt voor ontspanning en het vrijmaken van stress en zelfs trauma’s die diep verborgen liggen in het spieren stelsel en de energiebanen van gezicht, hoofd en nek. Ons gezicht is vaak ons masker. We verbergen wie we werkelijk zijn en dit vergt veel energie, meer dan we ons bewust zijn. Als we het masker laten vallen kan dit een ingang zijn naar diepgaande ontspanning en innerlijke rust.

Nog even de effecten van de Cosmetische Cupping op een rijtje:

– natuurlijke facelift

– afremming van verouderingsproces

– bevordert huidelasticiteit, liftend effect, verstevigt, voedt

– vermindert rimpels

– lymfedrainage, vermindert vocht en zwelling, wallen en kringen

– verbetert bloedcirculatie en hydratatie

– zorgt voor stralender en gezondere huid

– verwijdert afvalstoffen

– vermindert acné en pigmentatie

– versterkt het immuunsysteem

– verhoogt vitaliteit

– ontspant en creëert een innerlijke balans en persoonlijk evenwicht

Nieuwsgierig geworden? Boek dan eens een aparte Cuppingmassage gezicht of deze kan eveneens in een gezichtsbehandeling toegepast worden om kennis te maken.