Acné komt vaker voor bij volwassen vrouwen die voedsel eten dat vet en rijk aan suiker is. Vrouwen die meer fruit, groente of verse vis eten hebben vaak minder problemen. Dit is uit onderzoek naar voren gekomen bij het onderzoekscentrum voor dermatologie GISED in Bergamo. Ruim 500 vrouwen zijn onderzocht en de vrouwen die drie of minder dagen per week groente en fruit of verse vis aten hadden twee keer vaker last van acne dan de vrouwen die deze producten vaker dan drie dagen aten. Deze resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift “Journal of the American Academy of Dermatology”.

Heb je ook last van acné, houd er dan rekening mee dat je voeding hier invloed op kan hebben. Voeding rijk aan vet en suiker kan acné verergeren.

Wil je een rustigere huid? Dan is het van belang je voedingspatroon aan te passen en regelmatig een specifieke acnébehandeling hiervoor te ondergaan. Je huid zal dan rustiger en egaler worden omdat met de betreffende producten de talgproductie wordt gereguleerd.