Anti-veroudering

We gebruiken make-up om er beter uit te zien en onze pluspunten te accentueren en onze mindere punten te camoufleren. Zo proberen we oneffenheden en fijne lijntjes van de huid te verdoezelen, onze ogen meer te laten spreken en we kunnen onze oogleden optisch een lift geven. Heb je iets dunnere lippen dan kunnen we deze lippen voller laten lijken en een gezond kleurtje op de wangen aanbrengen. De juiste make-up kan dat voor je doen.

Tips anti-veroudering

 • Hoe beter de conditie van onze huid, hoe minder make-up je nodig hebt dus een goede huidverzorging is heel belangrijk als basis. Daarmee wordt een goed gehydrateerde huid bedoeld en de juiste verzorging voor je huidtype. Gebruik een goede hydraterende crème die je huid wat voller laat lijken waardoor fijne lijntjes wat minder zichtbaar zijn.
 • Door daarnaast op gezonde voeding te letten en genoeg te slapen zorg je ook voor een gezonde, stralende huid met minder wallen en kringen.
 • Kies een licht vorm van foundation en liefst een dagcrème met een kleurtje (BB-cream). Dikke foundation gaat namelijk in de poriën en rimpels zitten.
 • Gebruik bij couperose een gele primer i.p.v. een groene. De groene laat namelijk een grauwe, grijze vlek achter waardoor foundation ook eenzelfde grauwe kleur houdt. Bij een gele foundation ziet de huid er frisser en stralender uit.
 • Vermijd ijsblauwachtige oogschaduw in parelmoertinten omdat deze snel uitlopen in de lijntjes van het ook. Daarnaast accentueert deze kleur de lijntjes. Gebruik daarom beter een matte oogschaduw. Gebruik ook liever geen felle kleuren die de rimpels bij de ogen accentueren maar gebruik daarentegen zachte aardetinten, mosgroen, grijs, grijs/bruin, taupe en paars.Vermijd ook crèmeoogschaduw, dit gaat in de lijntjes zitten.
 • Breng altijd highlights op het bewegend ooglid en onder de wenkbrauw aan. Een lichte kleur oogschaduw vanuit de buitenste ooghoek omhoog aanbrengen, dit geeft een liftend effect.
 • Breng geen harde, donkere potloodlijnen om het oog aan. Dit accentueert de rimpels daar en maakt je oog kleiner. Het lijkt dan juist of je bovenste ooglid nog meer over je bewegend ooglid gaat hangen.
 • Breng mascara alleen op de bovenwimpes aan. Op de onderwimpers gaat het snel uitlopen doordat het vet in de huid de mascara afbreekt. Daardoor krijg je zwarte vegen onder je oog.
 • Oogschaduw hoef je niet aan te passen aan je oogkleur of kledingkleur. Dit is typisch iets van de jaren 70-80.
 • Gebruik als rouge/blush rozige of zachte bruinen (geen oranje, dit is te opvallend en niet naturel) omdat dit een frissere, meer natuurlijke uitstraling geeft.
 • Maak nooit een te zware, donkere liplijn omdat dit de rimpels om je lippen juist accentueert. Gebruik parelmoer lippenstift omdat dit zacht van kleur is en een stijlvolle uitstraling heeft. Gebruik geen rood, oranje of harde bruinen omdat deze ook weer meer de rimpels om je lippen benadrukken en dat geeft een hard, onnatuurlijk effect.
  anti-age make-up

  anti-age make-up, Aurelia

  anti-age makeup, Aurelia

  anti-age makeup, Aurelia

 • Accentueer altijd of je ogen of je lippen maar niet allebei. Bij het accent op je ogen, gebruik je lichte kleuren lipstick.