We kennen het allemaal wel, cellulite op de benen, billen en dijen. Het komt veel meer voor bij vrouwen omdat het elastisch bindweefsel bij vrouwen namelijk zachter en losser is dan bij de man. Doordat mannen meer testosteron in hun bloed hebben, is de hormonale disbalans minder groot dan bij de vrouw. Het grootste percentage vrouwen, zo’n 80%, kampt hiermee. Er zijn putjes te zien in de huid omdat het onderhuidse vet is aangedaan en de betreffende plekken voelen koud aan. Hierdoor wordt het huidreliëf grover en lijkt het op een sinaasappel. Vandaar dat dit in de volksmond ook wel sinaasappelhuid wordt genoemd.

Als we spreken over cellulitis dan is er sprake van een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Dit is een soort huidontsteking waarbij meestal sprake is van roodheid, zwelling en pijn en soms koorts. Dit is dus wat anders als cellulite en moet hiermee dan ook niet verward worden.

Door welke facturen kan cellulite ontstaan?

 • Erfelijkheid
 • Leeftijd (ben je wat ouder dan neemt de stevigheid en elasticiteit van de huid af)
 • Verkeerde voeding/drank (met name alcohol, geraffineerde suikers en caffeïne)
 • Verminderde bloedcirculatie
 • Onvoldoende lichaamsbeweging

Wat kunnen we ertegen doen?

 • Cuppingmassage of bindweefselmassage. Bij cuppingmassage wordt de huid door het vacuüm van een flexibele cup gelift. Hierdoor wordt de huid stevig gemasseerd waardoor afvalstoffen en vocht worden afgevoerd en verklevingen worden losgemaakt. Hierdoor wordt de vetverdeling gelijkmatiger. De collageen- (stevigheid) en elastinevezels (elasticiteit) worden geactiveerd waardoor de huid steviger wordt. Dit zelfde resultaat krijg je bij een bindweefselmassage alleen wordt deze vaak als pijnlijk ervaren, de cuppingmassage niet.Bij cuppingmassage wordt pijn verzacht en ziektes worden bestreden. Het ontgiftingsproces wordt geactiveerd waarbij afvalstoffen worden afgevoerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Ook wordt overtollig vocht afgevoerd waardoor de cellulite wordt verminderd.Voor een optimaal resultaat zijn wel meerdere behandelingen nodig. Meestal is bij een kuur van 8-12 behandelingen een mooi resultaat te zien. Om dit resultaat te behouden is het belangrijk daarna een onderhoudskuur te volgen.
 • Cellulite crèmes. Een crème alleen werkt vaak niet voldoende maar deze crème werkt uitstekend als ondersteuning bij de bovengenoemde methodes. De H&B anti-cellulite crème
  (€ 29,95 voor 250 ml) bevat een hoge concentratie actieve plantenextracten, anti-oxidant vitamine E. Ze is verrijkt met dode zeemineralen, avocado olie welke tot de diepere huidlagen doordringt en daarmee de huid op diep niveau revitaliseert, kamille extract en aloë vera gel welke de huid hydrateren en verzachten, cacao boter en teunisbloemolie verjongen de huid.
  Daarnaast bevat deze cafeïne welke bekend staat om haar unieke cellulite reducerende eigenschappen en het extract van de paardenkastanje, een actief cosmetisch ingrediënt dat de stevigheid van de huid bevordert.

De beste werking is als deze gecombineerd wordt met de anti-cellulitezeep (€ 9,95) waar je huid mee reinigt en scrubt 1-2 x per week.