Er zijn mensen die veel sporten en goede op de voeding letten maar ondanks beweging en goede voeding blijven er altijd vetophopingen op het lichaam zitten die hardnekkig zijn. Dit zijn kleine, plaatselijke vetophopingen zoals “love handles”, het buikje en op de heupen en bij mannen de borstvorming.

Vroeger werd er met name gekozen voor liposuctie maar dat is een relatief zware ingreep met risico’s. Tegenwoordig is er een vrij nieuwe methode, namelijk cryolipolyse. Deze behandeling is veiliger en een stuk goedkoper. Op een gecontroleerde manier wordt vetweefsel gekoeld waardoor de betreffende vetcellen afsterven en door het lichaam vanzelf worden opgeruimd en afgevoerd via de natuurlijke manier door nieren en de lever.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

De huid wordt eerst vacuüm gezogen of geklemd tussen twee koelplaten. Voor het koelen wordt de huid goed beschermd met folie of gaas en een gel. Met het handstuk wordt vervolgens gecontroleerd gekoeld en het vetweefsel kapot gemaakt.

Wat zijn ongeveer de kosten?

De kosten verschillen per aanbieder maar gemiddeld ligt de prijs per behandeling op € 175,–250,- per behandeling. Vaak wordt een kuur van drie behandelingen wat goedkoper aangeboden en kost zo tussen de € 500,- en € 750,-

Wat is het resultaat en zijn er bijwerkingen?

Vetcellen kristaliseren bij een temperatuur boven het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan cryolipolyse de vetcellen aanpakken terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven.
Cryolipolyse heeft een wetenschappelijke goedkeuring ontvangen en is daarom veilig.

Er kan na de behandeling wel wat roodheid ontstaan, soms wat blauwe plekken of een prikkelend/tintelend gevoel en een gevoelsvermindering van het behandelde huidgebied. Dit zijn tijdelijke bijwerkingen die vanzelf verdwijnen. Er zijn geen blijvende bijwerkingen en complicaties. Het resultaat is na een week of drie tot vier zichtbaar. Meestal zijn totaal gemiddeld zo’n drie behandelingen nodig. Als je gewoon daarna je patroon van gezond bewegen en gezonde voeding aanhoudt is het resultaat blijvend.

Waar kun je de behandeling ondergaan?

Er zijn klinieken waar de methode wordt aangeboden maar er zijn ook schoonheidsspecialisten die ermee werken. Kies bij voorkeur voor iemand die al veel ervaring heeft met het betreffende apparaat en de behandelingen en vraag bijvoorbeeld naar referenties.