Als je kijkt op de ingrediëntenlijst van producten dan staat kokosolie aangegeven als coconut oil of oleum cocos. Kokosolie is een uitstekend product bij zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Kokosnootolie in voeding

Met betrekking tot voeding is het een prima bakolie omdat de werkzame stoffen niet verloren gaan bij een hoog hittepunt. Deze olie bevat vitamine B, C en E en is daarnaast rijk aan mineralen en laurinezuur (komt van nature voor in moedermelk waar het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft en het heeft een gunstige werking op het cholesterol).

Kokosnootolie in cosmetica

Met betrekking tot huid en haar wordt het vaak als massageolie gebruikt. Daarnaast wordt het toegevoegd in reinigingsproducten voor de huid, het haar en in zonnebrand. Voor de huid en het haar is het een prima olie maar het blijft wel langer vet aanvoelen omdat het een niet drogende olie is.

Hoewel kokosolie veel positieve eigenschappen heeft, kunnen bepaalde mensen toch een contactallergie opbouwen, afhankelijk van de ingrediënten waar het mee verwerkt is. Zo staat het ingrediënt “cocomidopropyl betaine” in de top 10 van veroorzakers van contactallergie.

Maar het ingrediënt “coconut acid” is juist weer een prima ingrediënt dat wordt toegepast in shampoo, bad- en doucheschuim, bodylotion, scheercrème en eyeliner.

Bij Aurelia Schoonheids- en pedicuresalon wordt bij de lichaamsmassage regelmatig de kokosolie gebruikt omdat deze olie zorgt voor een gehydrateerde, soepele en zachte huid.