Cuppingmassage is een oude techniek waarbij glaasjes op de huid worden gezet die vacuüm trekken. De glaasjes werden op een houtvuurtje verhit en geplaatst op verschillende drukpunten van het lichaam. Hierbij staan de cups stil.Tegenwoordig is de cuppingmassage in een modern jasje gestoken (de zogenoemde Bellabaci cuppingmassage wat “mooie kusjes” betekent) want er deze wordt niet gedaan met glazen maar het siliconen vacuüm cups en deze staan niet stil maar worden over de huid bewogen. Deze techniek werkt helend maar hierdoor ook ontspannend. Deze cuppingmassage is ontwikkeld in Zuid-Afrika en wordt inmiddels wereldwijd toegepast door schoonheidsspecialisten, therapeuten en fysiotherapeuten zowel voor het lichaam als het gezicht.

Wat doet cuppingmassage?

Cuppingmassage heeft een helende werking m.b.t. pijnlijke spieren en andere problemen omdat ze zorgen voor een optimale stimulatie van de huid en onderliggende weefsels. Deze massage geeft verlichting bij stramme of pijnlijke spieren, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en migraine, gewrichtspijn, cellulite, striae en er treedt vermindering van rimpels op. Daarnaast kun je ook de behandeling volgen om vochtwallen tegen te gaan en talgafvoer te stimuleren.

Vermindering van cellulite ontstaat al na een paar dagen indien de probleemgebieden ongeveer 8-10 minuten per dag worden gemasseerd.

Vermindering van rimpels treedt ook binnen enkele dagen op en een gezonde, frisse teint ontstaat. De cups stimuleren de fibroblasten die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine waardoor huidversteviging optreedt. Door de verbeterde doorbloeding worden de werkstoffen beter opgenomen en afvalstoffen en vocht worden afgevoerd door de lymfe. Met de kleine cups worden vooral gezicht en hals gemasseerd.

Wanneer de beste werking?

Al veel mensen heb ik door het toepassen van de cuppingmassage, in de vorm van een kuur, van hun pijnklachten af kunnen helpen en/of verlichting kunnen geven van hun pijn. Met name bij nek- en schouderklachten en rugklachten.

Om verlichting van pijnklachten te voorkomen en optimaal resultaat te bereiken, is het belangrijk om de cuppingmassage in kuurverband toe te passen. In dat geval kun je kiezen voor een 5- of 10-rittenkaart waarbij je een stuk goedkoper uit bent per massage.

Wanneer kan cuppingmassage niet worden toegepast of slechts gedeeltelijk?

Als je last hebt van ernstige couperose, rosacea of als er sprake is van verslapping van de huid kan deze massage niet toegepast worden of slechts op de delen van het gezicht waarbij geen sprake is van deze huidklachten. Ook indien er spataderen zijn op de benen, kan de massage alleen toegepast worden op het gedeelte zonder spataderen.

Heb je één van bovengenoemde of soortgelijke klachten en wil je de cuppingmassage eens ervaren, mail gerust voor een afspraak of neem even telefonisch contact op via het contactformulier op deze site. Op de website www.salonaurelia.nl kun je ook kijken voor meer informatie en prijzen.