De eigentijdse man zorgt goed voor zichzelf, heeft een verzorgde uitstraling en verzorgde huid. Vroeger waren de badkamerkastjes nogal ongelijk verdeeld qua ruimte. Tegenwoordig is dit steeds meer in evenwicht want ook de verzorging van de mannenhuid gaat verder dan alleen een deo of aftershave.

Ook in de salon zie ik steeds meer mannen langskomen voor een ontspannende en huidverbeterende gezichtsbehandeling, naast het verwijderen van overtollig haar op de rug of een nek-rug-schoudermassage. Vaak begint het bij een cadeaubehandeling van hun vrouw. Ze genieten en nadat ze zien dat de conditie van hun huid er echt beter van wordt, komen ze elke 6-8 weken. Ze waarderen de kwaliteit en aandacht die wordt geboden. Ze zien het ook als een ontstress moment en gaan herboren naar huis.

Verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid

Er zijn wel verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid. Zo is de huid van de man wat vetter door een hogere talgproductie en de huid is dikker (vanwege het hormoon testosteron). Een groot nadeel is dat de mannenhuid vaak dagelijks wordt geschoren waardoor deze in meer of mindere mate wordt beschadigd. Vaak zie je dan roodheid en pukkeltjes ontstaan door irritatie. Daarnaast beschermen mannen zich vaak minder goed tegen de zon. Door de beschadiging na het scheren en het minder verzorgen en beschermen van de huid gaat de mannenhuid er op termijn ouder uit zien dan de vrouwenhuid.

Wat doet mannencosmetica?

Cosmetica voor de man is specifiek afgesteld op een mannenhuid. Dat wil zeggen dat er speciale reinigingsproducten zijn om de vettere huid in balans te brengen. Er zijn mooie gels en balsems om de huid te kalmeren en irritatie na het scheren tegen te gaan. Daarnaast is regelmatig een scrub/ peeling geen overbodige luxe omdat mannen sneller last hebben van ingegroeide haren in het gezicht als je tegen de haargroeirichting scheert. Vaak ontstaat rode uitslag en een ontsteking kan ontstaan. Een scrub/peeling helpt een ontsteking voorkomen en zorgt voor een zachte huid.

Ben je ook op zoek naar een goede verzorging van de mannenhuid of misschien wil je dit cadeau geven aan je man zodat hij kan kennismaken? Ik werk met een heerlijke en efficiënte verzorgingslijn voor mannen:

  • Cleansing gel 100 ml voor de intensieve en milde reiniging ter vervanging van zeep (€ 21,-)
  • Protective nourishing gel 100 ml als dagverzorging met honingextract en Hyaluronzuur speciaal aanbevolen tegen uitdroging en met UV-filter (€ 31,20).
  • Active nourishing gel 100 ml (nachtverzorging) die een herstellende en voedende werking heeft en de vochtbalans op peil houdt o.a. door tarweproteïnen. Vooral ook geschikt voor de vermoeide en bleke huid € 33,30).
  • Nourepair gel 100 ml voor de verwaarloosde, uitgedroogde, ruwe huid waarbij rimpels, littekens, wallen en grove poriën zichtbaar verminderen. Bevat krachtige plantenextracten zoals Kamille en Aloë Vera en is verrijkt met Hyaluronzuur (€ 42,30).
  • Een heerlijke After Shave Balsam, alcoholvrij zodat deze de huid niet uitdroogt. Desinfecteert, hydrateert, kalmeert en verzacht de huid zodat deze achter en rustiger aan voelt (€ 32,30).
  • Een Eau de Toilette 100 ml met een geraffineerde en onweerstaanbare geur. Maakt van de echte man een ware gentleman! (€ 38,40)