Gedurende deze wintertijd met koud, winderig weer hebben veel mensen last van droge, schrale, schilferige en/of gevoelige lippen. Vooral de overgang van de binnenwarmte naar de snerpende kou van buiten vraagt veel van je lippen. Ook tijdens skivakanties lijden de lippen door reflectie van de zon in de sneeuw waardoor de lippen snel verbranden.

Sommige mensen hebben het hele jaar door last van droge lippen.  De lippen zijn dun en gevoelig en worden de hele dag gebruikt om te praten, eten, kussen en te voelen. Deze tere huid heeft geen talg- of zweetklieren die zorgen voor bescherming en dus is verzorging van buitenaf belangrijk.

Deze verzorging  houdt in dat er goede lipproducten worden gebruikt die voedende, waardevolle vetten bevatten. Daarnaast is een zonnefilter van belang bij wintersport of in de zomerperiode. Het beste kun je  producten gebruiken zonder minerale vetten en kleurstoffen omdat deze de liphuid kunnen afsluiten waardoor het verlies van vocht juist wordt versterkt. Daardoor drogen de lippen dan nog meer uit.

Herken je bovenstaande problemen en wil je zachte lippen, informeer dan eens een specifieke lipbehandeling in de salon of kies voor een lipbehandeling als aanvulling op je gezichtsbehandeling.

Deze bestaat uit een reiniging, scrub, lippakking, een speciale lipmassage en lippencrème en naar keuze een verzorgende lippenstift. Je krijgt dan weer mooie, zachte lippen in zo’n 20 minuten. Daarna kun je dit dit resultaat bijhouden en versterken door je lippen thuis op de volgende manier te verzorgen:

 

–         Scrub 1 maal per week je lippen door bijvoorbeeld zelf een mengsel van wat bruine suiker en olijfolie aan te maken. De suiker verwijdert dode huidcellen en de olie zorgt dat de lippen vocht               vasthouden.

–         Masseer je lippen d.m.v. een tandenborstel met cirkelbewegingen.

–         1-2 Maal per week een lippakking

–         Breng een lipcrème of balm aan met SPF-factor en vitamine E.

–         Drink voldoende water, de vochtbalans in het lichaam is ook van invloed op je lippen.

–         Eet voldoende vitaminerijk. Door extra vitamine B-complex (met name B2), kunnen ontstoken mondhoeken volledig verdwijnen.

–         Door het innemen van vitamine C kunnen ontstoken lippen en tandvlees (bijv. aften) verbeteren.

–         Lik zo min mogelijk je lippen af want het speeksel uit je mond zal je lippen nog meer uitdrogen.

–         Broze of droge lippen met losse velletjes en pijnlijke plekjes kun je verbeteren als je deze regelmatig dept met molkosan (melkzuur en wei). Dit herstelt de natuurlijke huidflora.

Nieuwsgierig geworden of nog vragen, neem dan gerust even contact op via het contactformulier.