Een serum is het meest effectieve product binnen de huidverzorging. Serums bevatten namelijk een zeer hoge concentratie aan werkzame ingrediënten. Hierdoor zijn ze vaak wat duurder dan een crème met een veel lagere concentratie aan werkstoffen. Je hebt vaak maar een paar druppels nodig en kunt deze druppels onder je dag- of nachtcrème aanbrengen.

Heb je een vette huid of gecombineerde huid dan is het handig om een serum op waterbasis te gebruiken. Voor een wat drogere en/of een vochtarme huid kun je juist beter een vetter serum, op oliebasis, gebruiken. Je kunt voor deze drogere en/of vochtarme huid ook een serum op waterbasis gebruiken maar dan is het belangrijk dat je daarover heen een wat vettere crème aanbrengt.

Voor de drogere en/of vochtarme huid en de komende herfst- en winterperiode kan ik in ieder geval het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer (30 ml € 36,95) adviseren. Hier heb je maar een paar druppels van nodig. Dit extra rijke serum bevat 100% pure en gecertificeerde biologische zaadoliën. Deze zijn intensief voedend en ondersteunen het natuurlijke herstel van de huid. Ze bevorderen ook de collageenproductie van de huid en voorzien de huid van voedingsstoffen en anti-oxidanten voor een beschermde, soepele, gladde huid. Daarnaast heeft het serum een heerlijke geur.

Heb je een vraag over welk serum geschikt zou zijn voor jouw huid, dan mag je altijd langskomen voor een vrijblijvende huidanalyse en advies.