Zijn je produkten net op of ben je op vakantie en je reinigingsproducten of masker vergeten? Om deze periode even te overbruggen, kun je zelf onderstaande producten maken voor de reiniging en verzorging van je gezicht.

Eigengemaakte reiniging

Neem een paar grote druiven, het vruchtvlees over je gezicht en hals wrijven. Dit zorgt voor een snelle reiniging met anti-oxidante werking. Daarna afspoelen met koud water.

Eigengemaakte scrub

Ben je op vakantie of door je scrub heen en moet je deze periode even overbruggen, maak dan zelf een noodscrub. Gebruik dan een handje Epsomzout, voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en een geraspte pit van een avocado met wat yoghurt of vruchtvlees van de avocado. Meng dit goed en scrub dan hiermee je gezicht.

Eigengemaakt gezichtsmasker met papaja

Pureer 100 g van een papaja en een halve avocado en meng hier 1 theelepel honing door, 1 theelepel olijfolie en 1 eigeel. Breng dit masker op je gezicht en hals aan en laat dit  zo’n 15-20 minuten inwerken. Verwijder het daarna met lauwwarm water. Het enzym papaïne zorgt voor verwijdering van dode huidcellen en het fruitzuur heeft een egaliserende en verstevigende werking.