Kraaienpootjes ontstaan door huidveroudering (de huid raakt verkleefd aan onderliggende spiertjes) maar ook door herhaaldelijk gebruik van de mimische spiertjes bij lachen, huilen, praten en knipperen met de ogen.
Soms laten deze kraaienpootjes je er vermoeid, verdrietig of verbitterd uit zien. Wat zijn de mogelijkheden om deze kraaienpootjes aan te pakken?

Preventie

  1. Gebruik oogprodukten met huidverjongende peptiden al vanaf je 20e omdat rond je ogen juist de 1e droogtelijntjes ontstaan.
  2. Pas oogmaskers toe op basis van collageen en hyaluronzuur omdat deze sterk hydrateren en hierdoor worden de fijne lijntjes minder zichtbaar. De huid wordt er voller en steviger van.

Misverstand: de huid rond de ogen kun je ook goed insmeren met dag- of nachtcrème

Rond de ogen hebben we veel minder talgkliertjes dus de opname is daar veel minder goed. Rond de ogen zijn daarom speciale producten nodig met werkstoffen in kleine moleculen die wel door de huid opgenomen kunnen worden.

Daarnaast zitten er in de dagcrèmes vaak zonnefilters met metaaldeeltjes. Deze kunnen in je ogen komen. Dit zorgt voor geïrriteerde ogen.