Heb jij ook last van een vochtarme huid?


Een vochtarme huid heeft niets te maken met de hoeveelheid vet of talg van de huid. Het kan zelfs zo zijn dat een vette huid vochtarm kan zijn. Vochtarm is een conditie/toestand van je huid. Een droge huid is echt een huidtype waar je mee wordt geboren.
Deze vochtarme conditie van de huid komt vooral voor bij mensen waarbij de barrièrefunctie van de huid is verstoord of beschadigd. Bijvoorbeeld door het gebruik van de verkeerde of te agressieve reinigingsproducten en crèmes. Ook door blootstelling aan de zon of airco of door teveel en vooral te heet douchen/badderen. Daarnaast kunnen soms ook medicijnen, die bijvoorbeeld acné bestrijden, een vochtarme huid veroorzaken.

Wat kun je zelf doen om een vochtarme huid tegen te gaan en te verbeteren?


– Mensen krijgen in de gewone winkel of drogist vaak geen of niet het juiste advies waardoor ze producten kopen die niet geschikt zijn en afgestemd zijn op hun huidtype. Daardoor kan de huidbarrière beschadigd worden en raak je natuurlijke, vochtregulerende stoffen kwijt. Overleg daarom bij voorkeur met de schoonheidsspecialiste voor een goed advies voor verzorging in de salon en met name daarna voor thuis om het resultaat optimaal te houden.


– Zorg voor het versterken van de huidbarrière. Deze moet weer gezond worden. Dus gebruik een zachte gezichtsreiniging en een goede UV-beschermende crème.
Ook met name hyaluronzuur kunnen er mooie effecten worden behaald. Hyaluronzuur werkt herstellend en hydraterend. Het resultaat is bij regelmatig gebruik dat droogtelijntjes verdwijnen en de huid voller wordt en de natuurlijke glans wordt hersteld. Dit is verkrijgbaar als serum.

Zelf heb ik binnen de salon en door persoonlijk gebruik zeer goede ervaringen met het Hyaluronserum van Officina Naturae (€ 42,75). Dit is zuinig in gebruik, hoog geconcentreerd waardoor de werking optimaal is. Het bevat o.a. rucola voor ontgifting en berendruif als anti-oxidant tegen huidveroudering.

Heb je hierover nog vragen en wil je een keer goed naar je huid laten kijken, dan kun je altijd een afspraak maken voor een gratis huidanalyse en –advies.