Hyperpigmentatie

We spreken van hyperpigmentatie indien er sprake is van te veel pigment in de huid. Pigment in de huid wordt ook wel melanine genoemd. Dit is de bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen.

De huidvlekken die door hyperpigmentatie ontstaan, kunnen een vervelend, storend effect hebben op je gezicht, handen en andere delen van het lichaam die zijn blootgesteld aan de zon. Er ontstaan dan vlakke, donkere plekken op de huid die in grootte en kleur kunnen variëren. Melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken en (zonne) lentigo vallen onder hyperpigmentatie en zijn het gevolg van een overproductie en ophoping van melanine.

Hoe kun je je huid tegen hyperpigmentatie beschermen?

We spreken van hyperpigmentatie waarbij er sprake is van te veel pigment in de huid. Pigment in de huid wordt ook wel melanine genoemd. Dit is de bruine kleurstof in de huid die wordt aangemaakt door de pigmentcellen.

e huidvlekken die door hyperpigmentatie ontstaan, kunnen een vervelend, storend effect hebben op je gezicht en handen en andere delen van het lichaam die zijn blootgesteld aan de zon. Er ontstaan dan vlakke, donkere plekken op de huid die in grootte en kleur kunnen variëren. Melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken en (zonne) lentigo vallen onder hyperpigmentatie en zijn het gevolg van een overproductie en ophoping van melanine.

Hoe kun je je huid tegen hyperpigmentatie beschermen?

  • Bescherm je huid goed tegen de zon. Dat betekent dat je de huid van jouw gezicht, handen en decolleté iedere dag moet beschermen met een product met de juiste SPF.
  • Blijf daarnaast zoveel mogelijk uit de zon.
  • Er zijn een aantal producten met ingrediënten/werkzame stoffen die goed werken tegen pigmentatiestoornissen zoals hydroquinone en azelaïnezuur (op recept verkrijgbaar) en producten met vitamine C en zoethoutwortel-extract.
  • Gebruik een reinigend product dat speciaal is afgestemd op de huid met hyperpigmentatie zoals een pigmentcorrigerende gezichtsreiniger van H&B en een bijpassende pigmentcorrigerende crème van H&B. Deze producten zijn perfect op elkaar afgestemd.

Pigmentcorrigerende gezichtsreiniger H&B € 18,50

Deze unieke gezichtsreiniger op waterbasis bevat een complex van actieve ingrediënten die de effecten van de enzymen die de vlekjes veroorzaken helpen vertragen. Het bevat vitamine c dat als antioxidant een belangrijke component vormt in het anti-aging proces. De combinatie van ingrediënten zorgt voor de totale oplichting van alle type huidpigmentaties veroorzaakt door overtollig melanine, overmatig zonnen, zwangerschap, geboorte, sproeten en medicatie.

De gezichtsreiniger geeft de huid een zachte scrub en reinigt deze met behulp van fruitessenties die de huid in balans brengen. Deze ingrediënten geven de huid een frisse, gelijkmatige teint.

Pigmentcrème H&B € 24,95

Deze gezichtscrème is gemaakt op basis van een breed gamma aan kruiden- en plantenextracten (o.a. rijst, algen, haver, granaatappel, kastanje, hazelnoot, camu-camu en zoethout), verzorgende oliën (o.a. calendula, passiebloem, duindoorn, teunisbloem, kukui noot) en dode zeemineralen.

De crème is bedoeld voor mensen die last hebben van bovengenoemde huidverkleuringen op gezicht en lichaam.

Het actieve ingrediënt dat zorgt voor de vervaging van de verkleuringen is het “gatuline whitening”. Deze stof vermindert de aanmaak van melanine op natuurlijke wijze. Het duurt een aantal maanden voordat overmatig pigment uit de huid is verdwenen. Het is hierbij heel belangrijk de huid overdag altijd met een zonnefactor SPF 20 te beschermen om de vorming van nieuwe verkleuringen te voorkomen.

Heb je last van bovengenoemde verkleuringen, zoek je een oplossing en wil je dat deze vervagen, mail voor een afspraak of neem even telefonisch contact op via het contactformulier op deze site.