Vandaag heb ik een cursus Chinese Handmassage gevolgd. Altijd zo ontzettend leerzaam.  Ook heb ik uiteraard de massage zelf ondergaan om ook zelf te kunnen voelen wat de uitwerking is. Echt heerlijk ontspannend, ik kreeg regelmatig kippenvel van de prettige massagegrepen.

Zo zijn onze handen en armen het verlengstuk van ons hart, het centrum van emotie. Het is ons 1e communicatiemiddel bij bijvoorbeeld het geven van een hand, nl je geeft daarmee een 1e indruk aan de ander. Onze handen geven en ontvangen en zijn een brug tussen onze gedachten en gevoelens.

De belangrijkste organen bij het behandelen van de meridianen zijn de long en de dikke darm. De long staat voor Yin en de dikke darm voor Yang. Deze werken goed samen omdat ze allebei ontvangen en loslaten. Eigenlijk is loslaten hierbij het nieuwe toelaten of eigenlijk accepteren.
Tijdens deze massage worden de refexzones en meridianen in de handen onderarmen behandeld. Deze meridianen corresponderen met punten in het hele lichaam. zoals organen, weefsel en spieren. 

Deze massage werkt ontspannend, vitaliserend en reinigend. Doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt, worden afvalstoffen afgevoerd en blokkades opgeheven en de massage versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ideaal voor mensen die vaak last hebben van vermoeidheid, stress en/of spanning, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, vage klachten, last van concentratie en RSI. Negatieve energie wordt versneld afgevoerd en er komt weer ruimte voor nieuwe energie, in- en doorslapen wordt gemakkelijker, verlichting van pijn aan het hoofd, nek en de schouders, maag, darmen en buik. Kortom een weldaad voor lichaam en geest.

Een voordeel, voor mensen die hier eventueel moeite mee hebben, is dat de massage met kleding aan gegeven kan worden. Een shirt met korte mouwen voldoet.

Binnenkort kun je deze massage dus ook zelf ervaren in de salon. Maar eerst nog even oefenen want het zijn behoorlijk veel diverse grepen 

😁