Vandaag een erg leerzame training gevolgd over de prachtige producten van Officina Naturae van de Italiaanse lijn. Wat een mooie, zuivere ingrediënten met mooie resultaten voor de huid. Deze producten hebben een ICEA-certificaat omdat ze biologisch zijn en jaarlijks onaangekondigd worden gecontroleerd.

In het ochtendgedeelte (foto 1 en 2) zijn met name de oliën er uitgelicht. 
Er zijn totaal 6 Oliën; tarwekiemolie, Sint Janskruid, Arganolie, Jojobaolie, Neemolie en avocado olie.

Elke olie heeft een specifieke werking maar ook in combinatie hebben ze juist een synergetische werking en zorgen ze o.a. voor bescherming tegen UV, afremmen van het verouderingsproces, gaan ze acné en pigmentatie tegen en

De belangrijkste eigenschappen van deze oliën (binnenkort zal ik ze nog wat gedetailleerde toelichten):

– Zijn groen, duurzaam, fairtrade en dit komt zowel in de producten als de verpakking terug
– Werken diep tot in het onderhuids bindweefsel
– Werken verzachtend, hydraterend, anti-septisch, opwekkend, helend en versterkend
– Zijn ook geschikt voor mensen met een allergie
– Zijn vrij van geuren en andere toevoegingen
– Worden in de salon gebruikt in combinatie met een behandeling of puur te gebruiken, ook voor thuis bijvoorbeeld bij een eczeem-achtige, droge, vochtarme huid.

In het middaggedeelte zijn de biologische zonneproducten, tandpasta en reinigings, dag- en nachtcrèmes besproken. Deze bevatten ook waardevolle ingrediënten met als basis 4 oliën waardoor de crème snel wordt opgenomen, langdurig hydraterend werkt en een gladde en stimulerende werking heeft op de huid.

Ook de biologische lipbalms zijn nog besproken ook aan de hand van het verontrustende artikel van NOS. Ik zal daar nog apart aandacht aan schenken.