Je staat er misschien niet zo snel bij stil maar acné kan ook veroorzaakt worden als de huid wordt getriggerd door schuren en frictie. Er wordt dan warmte ontwikkeld en de zweetklieren geven meer vocht af naar het huidoppervlak. Daardoor wordt de huidbarrière aangetast en vermindert de weerstand. Micro-organismen kunnen dan hun gang gaan.

Veel voorkomende oorzaken:
– Via de harde rand van een cap of pet kan door schuring irritatie optreden. Jeuk en rode bultjes en door infectie daarvan ontstoken pustels (puisten met pusvorming).

– Een motor- of brommerhelm door de schurende werking langs de haargrens en een bandje onder de kin dat strak wordt vastgezet. Beide geven roodheid en pustels. Die pustels breken weer open en pus komt in de voering van de helm waardoor deze vervuiling de huid continu belast.
– Shawls, bontkragen en coltruien kunnen pustels veroorzaken in hals- en nekgebied door voortdurende schuring, irritatie, een warm, broeierige sfeer. Poriën raken eerder verstopt. Daarnaast worden deze minder vaak gewassen.

– BH-bandjes en riemen

– Rugzakken en -bepakking

– Mobiele telefoons zijn ook een waar paradijs voor micro-organismen

Deze vorm van acné komt het meest voor bij tieners en jongvolwassenen die al aanleg hebben voor het ontwikkelen van acné of die in hun puberteit hier last van hebben gehad. Vaak is het ook een kwestie van erfelijke aanleg.

Bij Aurelia Schoonheids- en pedicuresalon kun je via een uitgebreide anamnese een adequaat behandelplan laten opmaken. Dit is van belangrijk omdat onbehandelde acné mechanica kan leiden tot blijvende littekenvorming en hyperpigmentatie op de betreffende plekken.

Dus heb je vragen, neem dan gerust contact op, telefonisch of via email.

#Drukacné #acnémechanica #pustels #erytheem #papels#whiteheads #blackheads #AureliaSchoonheidssalon