Door regelmatig, zo’n 1x per week een peeling toe te passen, wordt de verdikte laag dode huidcellen verwijderd. Hierdoor wordt de structuur van je huid zachter en krijgt deze een frisse uitstraling. Daarnaast wordt de collageenaanmaak in de huid gestimuleerd waardoor je huid stevig en elastisch blijft. Peelings laten ook de make-up mooier op de huid liggen omdat de huid gladder is en een betere structuur heeft.
 
Je kunt een peeling op elke leeftijd toe passen maar kijk wel uit met een wat oudere, rijpere huid met rimpelvorming of een gevoelige huid met couperose. In dat geval kun je beter een lysing toepassen zodat je geen huidverschuivingen krijgt en om de al gevoelige huid te ontlasten. Een lysing is nl zonder korrel, hoef je niet met je handen uit te werken en doet zelf zijn werk. Deze is daardoor milder voor deze huid.
 
Er zijn verschillende soorten peelings waarvan de sterkte ook nog kan verschillen. Bij lichtere peelings heb je wat minder restulaat maar herstelt de huid izch snel. Met dipere peelings kun je meer resultaat behalen maar is een langere herstelperiode nodig.
 
1. Fruitzuurpeeling: bij deze peeling worden huidcellen los geweekt. De inwerktijd is hierbij belangrijk. Dit is een lichte peeling die de fijne lijntjes vermindert (in de salon wordt deze bij voorbeeld bij de Medex fruitzuurbehandeling toegepast). Deze peeling moet je wel meerdere keren herhalen om een optimaal resultaat te krijgen en te houden.
 
2. Glycolzuurpeeling: dit is een medische peeling die de huid gladder maakt en poriën fijner maakt. Deze wordt met name gebruikt bij de acné huid of vette huidtypes.
 
3. TCA-peeling: een chemische peeling die de fijne rimpeltjes vervaagt en pigmentvlekjes minder zichtbaar maakt. De huid reageert hier gevoeliger op door roodheid en schilfering/korstjes. De weken daarna is een gladdere, frissere huid te zien. Na ongeveer 3 maanden moet het resultaat dan herhaald worden.