Shea butter komt alleen voor in Oost- en West -Afrika. De boom is niet te kweken en bloeit maar twee maanden in het jaar. De vruchten zien er uit als pruimen. De noten worden geraapt, geschild, gedroogd en vervolgens gemalen. Daarna wordt heet water toegevoegd en tijdens het roeren smelt dan de boter. Deze komt naar boven drijven.

Shea butter wordt veel gebruikt in cosmetica zoals lippenstift, anti-ageingcrèmes, bodycreams, zeep en scheercrème vanwege de verzorgende eigenschappen en optimale huidverzorging.

De voordelen van Shea butter:

  • Sluit de huid niet af ondanks dat het vet is
  • Is rijk aan vitamine A, E en F.
  • Houdt de talgproduktie in balans.
  • Werkt kalmerend en verzachtend bij een huid met irritatie, zonnebrand.
  • Maakt de huid soepel.

Op je ingrediëntenlijst kan shea butter genoemd zijn als: Butyrospermum parkii (butter), pentadesma butter, Vitellaria paradoxa/Nilotica, Galam, Bambuk, Karite of African butter.