Zoals bij elke verslaving houdt dit in dat je niet meer kan/wil zonder minerale olie zoals paraffine liquidum of vaseline. Lanoline heeft hetzelfde effect.

Deze vetten lossen de natuurlijke huidvetten op en de huid maakt dan geen nieuwe meer aan omdat deze als het ware lui is geworden. Omdat er genoeg vet op de buitenkant aanwezig is, maakt de huid geen of minder talg aan.

Op het moment dat je met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid juist droog aanvoelen. In plaats van dat je de huid van vocht voorziet, grijpen de meeste mensen liever terug naar de vette produkten.

Hou er rekening mee dat het minimaal een maand tot zes weken duurt om van deze verslaving af te komen. En gebruik je al jarenlang deze produkten dan kan het wel tot twee maanden duren om de huid te ontgiften en weer in balans te brengen. Dit kan best even gepaard gaan met kleine bultjes of irritatie omdat de huid zelf de talgproduktie weer moet gaan oppakken. De huid kan er hierdoor tijdelijk wat slechter uit gaan zien maar doorzetten wordt beloond met een huid die niet glimt en weer schoon en rustig is en goed verzorgd wordt door de juiste produkten.

Een paraffineverslaving komt veel voor bij gezichtscrèmes en handencrèmes maar ook bij lipbalms (Labello). Check daarom altijd goed de ingrediënten hierop.

Als advies voor een lipbalm raad ik dan ook een natuurlijke balm aan van 100% plantaardige oorsprong zonder paraffine (deze hebben niet deze verslavingsverschijnselen) Dit zijn de lipbalms van Officina Naturae (€ 9,95 per stuk) die biologisch en zelfs veganistisch zijn.

De balsems hebben een lekkere geur en verzachtende, verzorgende en beschermende werking, speciaal voor de gebarsten en droge lippen.

In 4 smaken verkrijgbaar;

– verzachtende Wilde Bes

– kalmerende Vanille

– beschermende Toffee

– voedzame Kweepeer

Gemaakt in Italië, Vegan, Eco Bio Control Certified, Nickel Tested en Dermatologisch getest! Ook leuk om straks in december met Sinterklaas of Kerst cadeau te geven.

Heb je op dit moment een gezichtscrème of handencrème op basis van paraffine dan kan ik je adviseren m.b.t. een goed produkt dat je huid niet afsluit en niet verslavend is. Neem gerust even contact op.