Het is belangrijk altijd je make-up te verwijderen. Make-up resten kunnen namelijk voor oogirritatie en huidproblemen zorgen.

Het soort remover dat het beste make-up verwijdert, is afhankelijk van de make-up die je gebruikt (waterproof of niet). De make-up removers bevatten oplosmiddelen (oliën) die geschikt zijn om make-up op oliebasis te verwijderen. Deze laten wel vaak een vettig laagje achter op je ogen achter waardoor je een waasje kan krijgen. De meeste make-up removers breng je aan met een wattenschijfje en spoel je niet af met water.

Make-up removers met alcohol als oplosmiddel zijn goed in staat wateroplosbare makeup te verwijderen maar geen waterproof make-up. Deze kunnen echter de huid uitdrogen omdat de alcohol ook de goede huidvetten weg haalt en deze beschermen de huid juist tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Wateroplosbare make-up is meestal redelijk goed te verwijderen met een gewone gezichtsreiniger.

Gebruik je zowel wateroplosbare als waterproof make-up dan kun je het beste kiezen voor een tweefasenreiniger. Deze bestaat uit een vet- en een waterfase die één product vormen zodra je schudt en hierin lost make-up snel op. Deze is geschikt voor zowel de gewone als waterproof make-up.

Tips voor reiniging:

  • Reinig eerst de ogen met make-upremover, het liefst parfumvrij omdat parfum de ogen kan irriteren.De Eye make-up remover van Medex is hier zeer geschikt voor. Deze remover is speciaal voor de gevoelige en tere huid rond de ogen. Deze is ook te gebruiken door contactlensdragers. Daarnaast is deze zachte reinigingsmelk verrijkt met rozenextract (Rosa Centifolia) met een heerlijke rozengeur. Dit extract stimuleert de doorbloeding van de huid en heeft ene aangenaam, rustgevend en verfrissend effect op de huid (pompflacon 120 ml.
    € 25,10 verkrijgbaar bij Aurelia Schoonheidssalon).
  • Reinig vervolgens de rest van je gezicht.
  • Reinig het liefst daarna met een milde gezichtsreiniger je hele gezicht om alle restjes make-up te verwijderen die voor problemen kunnen zorgen als ze blijven zitten.