Aloë Vera was lang geleden in het oude Egypte al bekend om zijn medicinale en huidverkwikkende eigenschappen.  De plant groeit in droge gebieden met een warm klimaat. Aloë Vera wordt toegepast in cosmetica, bodylotions en zonneproducten. Er zijn veel soorten Aloë Vera, maar er zijn er maar enkele die genezende kwaliteiten bezitten. Zo is de Aloë Barbadensis Miller een van de meest werkzame soorten en deze wordt ook het meest gebruikt in cosmetica.

Wat zijn nu de positieve eigenschappen van producten met Aloë Vera die wetenschappelijk zijn aangetoond? Aloë Vera producten:

– helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis;

– hebben anti-aging eigenschappen;

– kalmeren en verminderen huidirritaties;

– helpen insectenbeten, kleine brandwonden en zonbeschadiging genezen;

– hebben antischimmel, antivirale en antibacteriële eigenschappen.

De Aloë Vera plant bestaat voor zo’n 5% uit werkzame stoffen. Vitamine A, C en E hierin hebben een anti-aging werking en werken huidherstellend. Vitamine A werkt celopbouwend, Vitamine E en C werken als anti-oxidant en neutraliseren vrije radicalen waardoor de huidcellen optimaal kunnen werken. Ook bevat het een stof die pijnstillend en antibacterieel werkt. Vandaar dat Aloë Vera bij zonverbranding een pijnstillende en kalmerende functie heeft.

Let altijd op de ingrediëntenlijst. De plaats in de lijst zegt iets over de concentratie ervan in het product. Staat het op de 1e of 2e plaats dan is de concentratie hoog genoeg om werkzaam te zijn.

Dus wil je het beste van de huid met ingrediënten die echt werken, kies dan voor de SantaVerde gezichtslijn. Deze bestaat uit een reinigingsmilk en toner of een reinigingsgel (€ 22,75 per stuk). Daarnaast een heerlijk geurend extra Beauty elixer (€ 36,95) die favoriet is bij mijn klanten in de salon omdat je er maar enkele druppels van nodig hebt onder je dag- of nachtcrème. Dit elixer heeft als basis Aloë Vera en bevat daarnaast nog allerlei kostbare oliën zoals abrikozenpitolie, amandelolie, sesamolie, rozenbottelolie, sinaasappelolie, vitamine E etc. Daarnaast is er zelfs de keuze uit een light, medium of rich crème (€ 28,95) die je zowel voor overdag als ’s nachts kan gebruiken.