2023 Loslaten wat geweest is en energie opbouwen

Geschreven door Christy Hartogsveld

1 januari 2023

2023 Een nieuw jaar van start. Loslaten wat geweest is en energie opbouwen voor nieuwe dingen die gaan komen. Net als de winter zelf waarin er niets extern groeit maar transformatie van binnen, meer in stilte, plaatsvindt.

Dus laten we vertrouwen op dit proces ook al voelt dit soms als nutteloos of inspiratieloos. Door regelmatig even stil te staan letterlijk en figuurlijk, door stilte en meditatie, laden we weer op.

Hoe vaak neem jij echt even de tijd om stil te zijn en je mind tot kalmte te brengen en je lichaam op te laden? Uit stilte komt ook weer kracht en vaak antwoorden om weer verder te kunnen. Daar waar de aandacht is, in het hier en nu, daar ben je. Daar ben je gewoon jij.

We bouwen de energie van binnen weer op zodat er nieuwe dingen kunnen ontspruiten. We keren naar binnen en kijken letterlijk in de spiegel van onze ziel. Hierdoor zullen we vanzelf dichter bij onze kern komen.

Het is mooi om jezelf af te vragen wat er veranderd is in het afgelopen jaar. Waarin ben je gegroeid? Jij beslist zelf als je in die spiegel kijkt of het je bevalt wat je ziet of niet. Welke kleine dingen zou je willen veranderen om mee te beginnen? Verandering begint met kleine stapjes en elke stap is er een. Je kunt kijken naar nieuwe dingen om te gaan doen of misschien ben je bezig de dingen die je al hebt juist te ruimen en te herschikken. Rustig je leven observeren en weloverwogen beslissingen maken, doen we met onze zintuigen en intuïtie.

Laten we vooral lief zijn voor onszelf, bewust tijd maken voor onszelf en daarnaast voor onze naasten door een helpende hand te bieden of er soms een aan te nemen. Door te delen met anderen kan dit een grote steun zijn als je het komende jaar door een moeilijke of rare tijd gaat. Wanneer we naast onszelf ook anderen helpen, helpen we ook weer onszelf om te helen en te groeien.

#helen
#happynewyear
#2023
#healing
#groei
#ontwikkeling
#compassie
#liefde
#zelfliefde
#inspiratie
#motivatie
#grow
#motivation
#selflove
#selfcare
#mindset
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

Waarom is het nu zo moeilijk om deze balans te vinden en te behouden?

De belangrijkste oorzaak hiervan is het deel in onze hersenen, onze hersenschors, dat ervoor zorgt dat we kunnen redeneren en abstract kunnen denken. Door alle tegenwoordige prikkels staat dit deel van ons constant aan en zorgt dit voor een continue stressmodus. Dit is waarom tegenwoordig zoveel mensen, zelfs jongelui, een burnout krijgen omdat ze opgebrand raken.

Dus hoe kom en blijf je in balans?

Wat is geluk voor jou?

Wat is geluk voor jou?

Hoe omschrijf jij geluk? Vaak hebben we bepaalde denkpatronen waarbij we zeggen gelukkig te zijn als we verhuizen naar...

0 reacties