Don’t hurry, be happy

Geschreven door Christy Hartogsveld

6 april 2022

We leven in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. De tijd zelf vliegt voorbij maar ook wij vliegen vaak door het leven. We willen het liefst zoveel mogelijk voor elkaar krijgen in minder tijd, willen onze behoeftes liever gister dan vandaag bevredigd hebben. en pakketjes die we bestellen liggen de volgende dag al op de deurmat. Dus niet gek dat veel mensen hier overspannen van worden.

Hoe minder je haast, hoe minder stress je ervaart. Dit brengt rust in ons hoofd maar ook in ons lichaam.

We kunnen door meer tijd te nemen voor rust, kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. De dingen die we dan doen, kunnen we met volle aandacht doen. Daardoor zijn we in het moment zelf i.p.v. bij het volgende dat we moeten doen.

Als we te snel gaan, dan missen we juist eerder dingen. Net als in een auto die te snel rijdt, waarbij we de omgeving niet goed meekrijgen.

Willen we iets bereiken dan is daar tijd en aandacht voor nodig en juist de weg ernaar toe is juist zo belangrijk. Want onderweg doen we weer inzichten op.

Is het niet belangrijker dat we dingen doen die we echt betekenisvol vinden?

Werk doen wat je belangrijk vindt, tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt en jezelf de tijd geven om weer op te laden. We kunnen beter kiezen voor de dingen waar we energie van krijgen en waar ons hart sneller van gaat kloppen, zodat we er ook volledig van kunnen genieten. Eigenlijk zou je dagelijks leven een beetje moeten invullen als een mini-vakantie.

We hebben hierin altijd een eigen keuze. We willen eigenlijk teveel doen maar komen dan dagen te kort. Dus van belang is dan alleen de dingen te doen die we echt belangrijk vinden. Deze dingen kunnen we dan met meer aandacht doen zodat we ook ontspannen en kalm kunnen blijven. Doe de dingen in een natuurlijk tempo en laat ook even stilte toe en probeer ik deze stilte helemaal aanwezig te zijn. Laat je gedachten als wolkjes voorbij drijven. Dat is een moment dat niet opgevuld hoeft te worden met muziek of een boek lezen. Je komt ook sneller in een flow terecht als je even kunt doen waar je op dat moment met je volle aandacht bij bent. En een flow voelt heerlijk en relaxed.

#flow

#stressvrij

#tijdvoorjezelf

#metime

#stilte

#qualitytime

#kwaliteit

#betekenisvol

#Aurelia

#balanscoach

Dit vind je misschien ook leuk…

Congres zon en huidkanker

Vandaag was ik naar een interessant congres met onder andereDr. Menno Gaastra als spreker. Hier heb ik weer een hoop...

Fijne paasdagen!

Een heel fijn paasweekend alvast allemaal en geniet ervan! Met hopelijk wat meer zon dan voorspeld! #pasen...

0 reacties