Don’t hurry, be happy

Geschreven door Christy Hartogsveld

6 april 2022

We leven in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. De tijd zelf vliegt voorbij maar ook wij vliegen vaak door het leven. We willen het liefst zoveel mogelijk voor elkaar krijgen in minder tijd, willen onze behoeftes liever gister dan vandaag bevredigd hebben. en pakketjes die we bestellen liggen de volgende dag al op de deurmat. Dus niet gek dat veel mensen hier overspannen van worden.

Hoe minder je haast, hoe minder stress je ervaart. Dit brengt rust in ons hoofd maar ook in ons lichaam.

We kunnen door meer tijd te nemen voor rust, kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. De dingen die we dan doen, kunnen we met volle aandacht doen. Daardoor zijn we in het moment zelf i.p.v. bij het volgende dat we moeten doen.

Als we te snel gaan, dan missen we juist eerder dingen. Net als in een auto die te snel rijdt, waarbij we de omgeving niet goed meekrijgen.

Willen we iets bereiken dan is daar tijd en aandacht voor nodig en juist de weg ernaar toe is juist zo belangrijk. Want onderweg doen we weer inzichten op.

Is het niet belangrijker dat we dingen doen die we echt betekenisvol vinden?

Werk doen wat je belangrijk vindt, tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt en jezelf de tijd geven om weer op te laden. We kunnen beter kiezen voor de dingen waar we energie van krijgen en waar ons hart sneller van gaat kloppen, zodat we er ook volledig van kunnen genieten. Eigenlijk zou je dagelijks leven een beetje moeten invullen als een mini-vakantie.

We hebben hierin altijd een eigen keuze. We willen eigenlijk teveel doen maar komen dan dagen te kort. Dus van belang is dan alleen de dingen te doen die we echt belangrijk vinden. Deze dingen kunnen we dan met meer aandacht doen zodat we ook ontspannen en kalm kunnen blijven. Doe de dingen in een natuurlijk tempo en laat ook even stilte toe en probeer ik deze stilte helemaal aanwezig te zijn. Laat je gedachten als wolkjes voorbij drijven. Dat is een moment dat niet opgevuld hoeft te worden met muziek of een boek lezen. Je komt ook sneller in een flow terecht als je even kunt doen waar je op dat moment met je volle aandacht bij bent. En een flow voelt heerlijk en relaxed.

#flow

#stressvrij

#tijdvoorjezelf

#metime

#stilte

#qualitytime

#kwaliteit

#betekenisvol

#Aurelia

#balanscoach

Dit vind je misschien ook leuk…

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

Waarom is het nu zo moeilijk om deze balans te vinden en te behouden?

De belangrijkste oorzaak hiervan is het deel in onze hersenen, onze hersenschors, dat ervoor zorgt dat we kunnen redeneren en abstract kunnen denken. Door alle tegenwoordige prikkels staat dit deel van ons constant aan en zorgt dit voor een continue stressmodus. Dit is waarom tegenwoordig zoveel mensen, zelfs jongelui, een burnout krijgen omdat ze opgebrand raken.

Dus hoe kom en blijf je in balans?

Wat is geluk voor jou?

Wat is geluk voor jou?

Hoe omschrijf jij geluk? Vaak hebben we bepaalde denkpatronen waarbij we zeggen gelukkig te zijn als we verhuizen naar...

0 reacties