Even bijtanken door stil te staan

Geschreven door Christy Hartogsveld

17 mei 2024

Omdat onze benzinemeter het niet deed na het tanken (volgens dat ding was hij nog leeg), zat ik mij ineens deze week te bedenken hoe mooi en handig het is dat deze ingebouwde meter dit normaal altijd netjes aangeeft.

Zo anders bij ons als mens. Hoe handig zou het zijn als wij dit metertje ook zouden hebben zodat we tijdig een seintje krijgen om bij te tanken en op te laden. Even stil staan om later weer door te kunnen gaan. Even ontspannen om straks weer met energie er tegenaan te gaan.

Eigenlijk hebben we wel een soort teller maar dit is meer in de vorm van lichamelijke pijntjes en ongemak en mentale klachten. Op dat moment zijn we eigenlijk al ver onze grens over. Eerdere signalen hebben we vaak genegeerd. Dan komt er een keer een moment dat je niet meer verder kunt op dezelfde manier. Je moet even naar een plek om jezelf terug te vinden.

Eigenlijk neem je dan een soort van andere route, van de snelweg af. Een mooie, toeristische route, met je raampjes open voor frisse lucht i.p.v. uitlaatgassen in te ademen. Diep in- en uit ademend en genietend van de natuur. Je ziet ineens van alles in bloei en dartelende lammetjes en schattige veulentjes als je om je heen kijkt.

Zoek dan even een mooi plekje om te parkeren. Maak even een wandelingetje. Voel je verbonden met jezelf en de natuur.
Dit zijn de zo belangrijke momenten waar je weer van oplaadt en energie van krijgt.

#bijtanken
#stilteverbindt
#verstilling
#krachtvanstilte
#stilstaan
#stilzijn
#evenstilte
#stilteruimte
#stilte
#stilteinjezelf
#stiltewandeling
#zen
#balans
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat is nu echt zelfliefde?

#zelfliefde#zelfliefdetips#bewustwording#accepteren#maskerloos#persoonlijkeontwikkeling#persoonlijkegroei#liefde#zelfver...

0 reacties