Kies jij voor huidbescherming of huidschade?

Geschreven door Christy Hartogsveld

3 april 2023

Hé hé eindelijk zien we dan de zon. Je zou hem bijna niet meer herkennen. Heerlijk weer genieten van het licht, de warmte. Even weer vitamine D opdoen.

Maar laten we ook niet de risico’s vergeten die zonlicht met zich meebrengt, zijn vooral het gevolg van onregelmatige en langdurige blootstelling eraan. Onze huid is er niet aan gewend nu dus we gaan daardoor vaak al snel te lang in de zon zitten waardoor we verbranden. En daar zitten de risico’s.

Hoe kunnen we nu genieten van de zon, wel profiteren van de belangrijke voordelen, maar de risico’s zoveel mogelijk vermijden?

Door regelmatig en gecontroleerd onze huid bloot te stellen aan zonlicht. Gaan we kort in de zon dan kan dat onbeschermd. Maar gaan we langere tijd dan is het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel raadzaam.
Ook bij een lichte huid kun je ook al snel verbrand raken, ook al zit je kort in de zon. Wees hier alert op.

Eenmaal aangerichte schade maak je niet meer ongedaan en geeft een veel grotere kans op huidkanker op latere leeftijd zeker nadat je bijvoorbeeld in je jeugd een aantal keer verbrand bent. Dit wordt namelijk opgeslagen in je DNA en wordt onthouden.
Het regelmatig drinken van groene thee en het eten van rood en paars fruit kan wel helpen DNA-schade door UV-licht te verminderen.

#zonnebrand
#zonschade
#sunscreen
#sunscreenalways
#sunscreeneveryday
#UVA
#uvauvb
#uvprotection
#uvbescherming
#AurelIA
#zonnebrandcreme
#suncream

Dit vind je misschien ook leuk…

Kom genieten van een relaxmassage

Heb jij behoefte om gewoon even diep te ontspannen? Of heb je last van spierverharding en pijnklachten? Wacht dan niet...

0 reacties