Kies jij voor huidbescherming of huidschade?

Geschreven door Christy Hartogsveld

3 april 2023

Hé hé eindelijk zien we dan de zon. Je zou hem bijna niet meer herkennen. Heerlijk weer genieten van het licht, de warmte. Even weer vitamine D opdoen.

Maar laten we ook niet de risico’s vergeten die zonlicht met zich meebrengt, zijn vooral het gevolg van onregelmatige en langdurige blootstelling eraan. Onze huid is er niet aan gewend nu dus we gaan daardoor vaak al snel te lang in de zon zitten waardoor we verbranden. En daar zitten de risico’s.

Hoe kunnen we nu genieten van de zon, wel profiteren van de belangrijke voordelen, maar de risico’s zoveel mogelijk vermijden?

Door regelmatig en gecontroleerd onze huid bloot te stellen aan zonlicht. Gaan we kort in de zon dan kan dat onbeschermd. Maar gaan we langere tijd dan is het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel raadzaam.
Ook bij een lichte huid kun je ook al snel verbrand raken, ook al zit je kort in de zon. Wees hier alert op.

Eenmaal aangerichte schade maak je niet meer ongedaan en geeft een veel grotere kans op huidkanker op latere leeftijd zeker nadat je bijvoorbeeld in je jeugd een aantal keer verbrand bent. Dit wordt namelijk opgeslagen in je DNA en wordt onthouden.
Het regelmatig drinken van groene thee en het eten van rood en paars fruit kan wel helpen DNA-schade door UV-licht te verminderen.

#zonnebrand
#zonschade
#sunscreen
#sunscreenalways
#sunscreeneveryday
#UVA
#uvauvb
#uvprotection
#uvbescherming
#AurelIA
#zonnebrandcreme
#suncream

Dit vind je misschien ook leuk…

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

Waarom is het nu zo moeilijk om deze balans te vinden en te behouden?

De belangrijkste oorzaak hiervan is het deel in onze hersenen, onze hersenschors, dat ervoor zorgt dat we kunnen redeneren en abstract kunnen denken. Door alle tegenwoordige prikkels staat dit deel van ons constant aan en zorgt dit voor een continue stressmodus. Dit is waarom tegenwoordig zoveel mensen, zelfs jongelui, een burnout krijgen omdat ze opgebrand raken.

Dus hoe kom en blijf je in balans?

Wat is geluk voor jou?

Wat is geluk voor jou?

Hoe omschrijf jij geluk? Vaak hebben we bepaalde denkpatronen waarbij we zeggen gelukkig te zijn als we verhuizen naar...

0 reacties