Massages zorgen voor fysiek en mentaal herstel en minder stress

Geschreven door Christy Hartogsveld

26 mei 2021

In mijn werk als huidspecialiste, pedicure en masseuse is het belangrijk over empatisch vermogen te beschikken. Nu heb ik mij altijd als vanzelf al goed kunnen inleven in de gevoelens en ervaringen van anderen. Dat is een soort oer-vaardigheid waar ik over beschik.
 
Vandaag had ik weer 3 bijzondere ontmoetingen met nieuwe klanten waarbij duidelijk werd dat dit een krachtige vaardigheid is die voor mijn klant erg waardevol kan zijn, omdat deze zich echt gehoord en gerespecteerd voelt. Het geeft mijn klant een gevoel van veiligheid en vertrouwen en dat maakt de weg vrij voor de afgifte van oxytocine in de bloedbaan.
 
Door de massage en dus door directe aanraking wordt dit effect alleen maar versterkt. Maar ook gaan tegelijkertijd de spiegelneuronen van de klant aan het werk, waarbij hij/zij de accepterende, respectvolle, empatische houding van mij spiegelt in
zijn/haar eigen lichaam. Door mijn toewijding heeft de massage dan een dubbel effect want door de aanraking komt oxytocine vrij. Dit is het gelukshormoon dat zorgt voor veiligheid en verbinding. Het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen stress en dat je lichaam sneller tot rust komt. Daarnaast daalt het cortisolgehalte en dus treedt ook weer vermindering van stress op. Ook dalen de hartslag en de bloeddruk.
 
Elke soort massage die je ondergaat kan een verschillend effect hebben. De klassieke massage heeft vooral effect op het immuunsysteem. Dit is wetenschappelijk aangetoond door de toename van het aantal lymfocyten (witte bloedcellen) na de massage, die zorgen voor het tegengaan van schadelijke stoffen van buitenaf.
 
Al deze klanten vandaag voelden zich zo fijn en veilig dat zij aangaven dat zij heel veel rust en ontspanning ervaarden. Alsof ze helemaal even weg van de wereld waren. Dat vond ik een heel mooi compliment en ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Dan is mijn missie geslaagd.
 
En een van de klanten die een hotstonemassage in combinatie met cupping onderging, voelde zich zelfs zo veilig dat hij zijn emoties de vrije loop liet. Dat komt vaker voor en mag en is juist goed omdat emoties zich in het lichaam kunnen vastzetten en daar pijn of klachten kunnen veroorzaken.
 
Emoties beïnvloeden volgens de Chinese geneeskunde ook de levensenergie en de organen dus het is goed daarin een balans te houden zodat de levensenergie vrij door je lichaam kan stromen. Door massage wordt je lichaam aangespoord tot het vinden van een nieuwe balans en daarbij kan bijvoorbeeld boosheid worden verminderd of omgezet worden in kracht.
 
Er is gebleken dat het regelmatig nemen van een ontspannende gezichtsbehandeling of massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op de ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.
 
Dus geef jezelf regelmatig een massage cadeau zodat je je fysiek maar ook mentaal beter voelt. Je gaat flexibeler je dag in met minder stress en meer balans.
 
#massage
#massagetherapy
#hotstonemassage
#ontspanning
#antistress
#aurelia
#aureliaschoonheidssalon
#Sibculo
#gelukshormoon
#oxytocine
#cupping
#cuppingmassage

Dit vind je misschien ook leuk…

Bescherm je huid tegen de zon!

Hoe bescherm je je huid optimaal op een gezonde manier? Met natuurlijke ingrediënten, 100% parfumvrij en vegan!

Het belang van positieve gedachten

Het belang van positieve gedachten. Je leeft dan niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen en creativiteit en oplossingen!

Heb ik een wrat of een likdoorn?

Regelmatig krijg ik in de salon deze vraag omdat het voor de klant moeilijk te herkennen is. Daarom dacht ik laat ik...

0 reacties

Een reactie versturen