Verandering is niets anders dan groei

Geschreven door Christy Hartogsveld

27 juli 2023

Veranderen is eigenlijk niets anders dan groeien. En groei is vooruitgang. Maar groeien is vaak oncomfortabel. Het kan letterlijk pijn doen door bijvoorbeeld fysiek ongemak (denk aan spierpijn na het sporten). Maar groei kan ook emotioneel pijn doen, in de vorm van kritiek als je wordt geraakt of bij angst om uit je comfortzone te komen en het vertrouwde achter je te laten.

Weerstand tegen verandering is een natuurlijke reactie vanuit ons oerbrein. Het is eigenlijk vechten tegen het onbekende. De verandering is spannend, kan doodeng zijn en brengt onzekerheid met zich mee. Je herkent dat gevoel ongetwijfeld, want weerstand is een natuurlijke reactie, vanuit het oerbrein. Destijds diende deze om ons te beschermen tegen onveilige situaties maar dit is nu niet meer nodig.

We hebben altijd de keuze om te blijven waar we zijn (wat soms een ook een goede beslissing kan zijn) of om onze grenzen te verkennen en verleggen. In dat geval is weerstand groei en uiteindelijk levert het dan een heleboel voldoening op als we door de gevreesde ‘pijn’ heen zijn.

#verandering
#weerstand
#balans
#balance
#balanscoach
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

Bescherm je huid tegen de zon!

Hoe bescherm je je huid optimaal op een gezonde manier? Met natuurlijke ingrediënten, 100% parfumvrij en vegan!

Het belang van positieve gedachten

Het belang van positieve gedachten. Je leeft dan niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen en creativiteit en oplossingen!

Heb ik een wrat of een likdoorn?

Regelmatig krijg ik in de salon deze vraag omdat het voor de klant moeilijk te herkennen is. Daarom dacht ik laat ik...

0 reacties