Wat ga jij doen op deze regenachtige dag?

Geschreven door Christy Hartogsveld

14 januari 2023

Rainy day

Vooral als de regen lang aanhoudt, worden we er vaak niet vrolijker van maar zelf probeer ik er ook de voordelen van te zien. Zo vind ik het geluid van de regen heel relaxed.

En ik kan extra genieten van een kop thee of warme choco met mijn favoriete boek of muziek? Of lekker een film kijken. En heb je kleinere kinderen dan kun je er een mooie knutsel- of spelletjesdag met de kids van maken.

Wil je toch naar buiten? Dan kun je romantisch onder een paraplu lopen dicht tegen elkaar aan voor een zwijmelmomentje.

Genoeg voordelen dus om deze dag gezellig door te komen. Daarnaast realiseren we ons vaak des te meer hoe dankbaar we mogen zijn als de zon weer schijnt!

Maar goed, wij moeten zelf vandaag eerst nog even een paar honderd bomen en struiken planten en daarna genieten van de warmte binnen, warme choco en een lekkere lunch 😉

Na gedane arbeid is het goed rusten.

#regen
#rainyday
#rainydayactivity
#rain
#relax
#reading
#muziek
#music
#nature
#films
#balanscoach
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

In balans komen en blijven, hoe doe je dat?

Waarom is het nu zo moeilijk om deze balans te vinden en te behouden?

De belangrijkste oorzaak hiervan is het deel in onze hersenen, onze hersenschors, dat ervoor zorgt dat we kunnen redeneren en abstract kunnen denken. Door alle tegenwoordige prikkels staat dit deel van ons constant aan en zorgt dit voor een continue stressmodus. Dit is waarom tegenwoordig zoveel mensen, zelfs jongelui, een burnout krijgen omdat ze opgebrand raken.

Dus hoe kom en blijf je in balans?

Wat is geluk voor jou?

Wat is geluk voor jou?

Hoe omschrijf jij geluk? Vaak hebben we bepaalde denkpatronen waarbij we zeggen gelukkig te zijn als we verhuizen naar...

0 reacties