Word jij regelmatig geraakt door de woorden van anderen?

Geschreven door Christy Hartogsveld

3 februari 2024


Merk jij ook dat je regelmatig geraakt wordt door de woorden van anderen?

Zeker als je hooggevoelig bent dan komt dit nog harder aan. Je kunt dan blijven malen, de woorden die gezegd zijn, blijven in je hoofd hangen en blijven zich maar herhalen. Om gek van te worden, dodelijk vermoeiend ook.

Het is pijnlijk en voelt onrechtvaardig.

Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan?

Belangrijkste is je te beseffen en bewust te zijn dat wat die ander zegt alleen iets zegt over die ander zelf anders dan trek je de woorden naar je toe en naar binnen naar je zelf. Je zuigt ze als het ware op als een spons. Hierdoor ga je je rot voelen. Dit is zonde van je energie want je maakt iets jouw probleem terwijl het niet van jou is en niet bij jou hoort. Dat kan zich ook weer opslaan in je lichaam, stress geven en zowel lichamelijke als mentale klachten geven.

Vaak is het je eigen onzekerheid of zijn het oude overtuigingen die je nog bij je draagt waardoor je denkt dat het waar is wat de ander zegt. Daardoor wordt je geraakt omdat je getriggerd wordt hierin. Maar zie het moment als een spiegel en buig deze oude, negatieve overtuigingen om naar nieuwe. Hierdoor ga je anders over jezelf denken en zorgt eigenliefde ervoor dat je vertrouwen krijgt en dit soort situaties de baas blijft.

Zo lang jij weet dat je iets met je hart en de goede intenties doet is dat het allerbelangrijkste dat telt. Dit is iets dat je weet en voelt. Probeer de reactie dan bij die ander te laten. Dit zodat het jou niet beïnvloed en aan het wankelen brengt. Richt juist je positieve energie op de mensen die jou in je waarde laten en die jou met respect behandelen.

Vaak zegt de reactie van de ander juist iets over hen zelf. Het helpt dan om met compassie te kijken naar de ander. Vaak zit er namelijk een behoefte van die ander achter die hij/zij uit op een manier ontstaan vanuit pijn of gekwetstheid.

Het is dan de kunst om op het moment dat de ander de woorden uit, de mens in de ander te blijven zien. Stel je voor dat de ander ooit een kind was dat het moeilijk had en zich moest redden. Dat deze persoon het ook maar moet doen met de patronen en overlevingsmechanismen die hij van vroeger heeft meegekregen.

Natuurlijk is de situatie dan nog steeds vervelend, maar het haalt wel de angel en “het gif” uit de persoonlijke aanval. Dan kun je het beter bij die ander laten en kun je vanuit begrip en wijsheid reageren.

Hoe meer dit lukt en hoe meer iedereen dit kan toepassen, hoe anders zou onze wereld eruit zien. Deze manier werkt als een rimpeleffect. Doordat jij namelijk meer compassie toont, zal de persoon zich ook beter voelen en zelf meer compassie delen naar anderen toe. Op die manier wordt het effect verspreid en rolt de bal verder. Hoe mooi is dat als wij daar allemaal een bijdrage aan kunnen leveren?

Kun je hierbij hulp gebruiken? Ik coach je hierbij en geef je de juiste handvatten om met deze situaties om te kunnen gaan zodat het je persoonlijk minder en uiteindelijk niet meer raakt. Neem gerust contact op voor een 1e kennismakingsgesprek.

#compassie

#zelfliefde

#mindset

#hooggevoelig

#hsp

#balanscoach

#dankbaarheid

#Zelfzorg

#mindfulness

#positiviteit

#vrede

#peace

#bewustzijn

#wellbeing

#awakening

#Coaching

#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

Kom genieten van een relaxmassage

Heb jij behoefte om gewoon even diep te ontspannen? Of heb je last van spierverharding en pijnklachten? Wacht dan niet...

0 reacties