Moederdagtips 2024

Geschreven door Christy Hartogsveld

22 april 2024

Moederdag komt er weer aan. 12 Mei a.s. is het weer zover. Moeders over de hele wereld krijgen op deze dag extra aandacht. 

Wist je dat de oorsprong van moederdag al eeuwen geleden is begonnen in het oude Griekenland? Het moederschap had daar een centrale plaats. Er werden ceremonies gehouden voor Rhea, de moeder van de goden. 

In Engeland zo omstreeks 1600 kenden ze eigenlijk al een soort moederdag. Knechten en dienstmeisjes die bij gastgezinnen werkten mochten speciaal op deze dag naar huis om hun familie en kerk te bezoeken en ze namen dan bloemen, gebak en cadeautjes voor hun moeder mee.   

In Nederland vieren we moederdag sinds 1925. Het idee komt eigenlijk vanuit de Verenigde Staten van Anna Jarvis (Methodist Episcopal Church, West Virginia). Na haar overlijden, koos haar dochter de 2e zondag in mei uit als Moederdag. Dit was precies een week na het overlijden van haar moeder.

Moeders werden gezien als een onzichtbare kracht. De mannen konden hun werk doen terwijl de vrouwen het huishouden deden en voor de kinderen en het eten zorgden. 

Het idee van moederdag is om die rollen om te draaien. Vandaar dat vaak een moeder op moederdag een ontbijtje op bed krijgt en deze dag lekker wordt verwend met aandacht, bloemen en andere cadeautjes.

#moederdag
#moederdagcadeau
#mothersday
#cadeau
#mama
#moederdagtip
#moeder
#cadeautip
#cadeautje
#liefde 
#kado
#gift
#moederdagkado #cadeaubon
#moederliefde
#love 
#moeders
#schoonheidssalon
#geven
#moederdagactie
#mei
#persoonlijkcadeau
#sieraden 
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

Kom genieten van een relaxmassage

Heb jij behoefte om gewoon even diep te ontspannen? Of heb je last van spierverharding en pijnklachten? Wacht dan niet...

0 reacties