Wat is geluk voor jou?

Geschreven door Christy Hartogsveld

22 november 2023

Hoe omschrijf jij geluk?

Vaak hebben we bepaalde denkpatronen waarbij we zeggen gelukkig te zijn als we verhuizen naar een nieuwe woning, als we zoveel kilo afvallen of als we het financieel goed hebben.
Daardoor wordt geluk vaak gebonden aan een materiële vorm of doelen die je in de toekomst wil bereiken, bijvoorbeeld succesvol zijn.

Echter dit soort geluk is vaak maar van korte duur omdat je echt gelukkig voelen in juist de immateriële dingen zit.

Je kunt jezelf daarom het beste afvragen wat jou gelukkig maakt. Genieten van een hobby of de natuur, van sporten, een saunadagje of je huisdier aandacht geven en knuffelen, spelen met je kinderen of juist mediteren.

Geluk is het gevoel dat we nu in dit moment ervaren en dit is onafhankelijk van de omgeving waar we in zitten. Want er zijn mensen die zich heel gelukkig voelen in een fijn, liefdevol gezin maar in een armoedige woning. Daarentegen kun je ook gelukkig zijn in een mooi, vrijstaand huis of luxe appartement.

Je geluk ervaar je het beste met jouw gevoel van dankbaarheid en waardering voor de dingen die je hebt en wat er goed gaat in je leven. Vaak zijn dat heel simpele dingen waar je van geniet zoals een mooie boswandeling, een kop chocomel bij de haard, de schoonheid van de natuur, een mooie zonsondergang etc.

Zelf kan ik genieten van een mooie wandeling met mijn hond Toby of een lekkere, verse kop thee, een mooie tv serie of film, een gezellig moment met vriendinnen, een klant die geniet van mijn behandeling, als ik zelf een massage onderga etc.

Zo zijn er zoveel kleine, eenvoudige dingen waar je elke dag van kunt genieten alleen is het wel belangrijk dat we ons er bewust van zijn dat we daarvan moeten genieten.
Dan leg ik de focus op wat fijn is, ga ik minder frustreren over dingen die minder prettig zijn en ervaar ik meer rust en dankbaarheid.

Ik ben benieuwd naar jou. Zeg eens wat maakt jou nu gelukkig?

#gelukkig
#geluk
#balans
#focus
#smile
#lachen
#humor
#liefde
#happy
#inspiratie
#genieten
#zelfliefde
#mindset
#positief
#dankbaar
#hart
#love
#leven
#blij
#positiviteit
#gelukkigzijn
#lief
#persoonlijkeontwikkeling
#persoonlijkegroei
#balanscoach
#hoop
#Aurelia
#vriezenveen
#Kloosterhaar
#Marienberg
#Geerdijk
#Vroomshoop
#Beerzeveld
#Brucht
#Diffelen
#Stegeren
#Depollen
#Langeveen
#Manderveen
#Tubbergen
#Geesteren
#HogeHexel
#Hardenberg
#Gramsbergen
#Vasse
#Nutter
#Rheezerveen
#Bergentheim
#Sibculo

Dit vind je misschien ook leuk…

De invloed van social media op huidverzorgingsroutine van jonge meiden!

Influencers tonen huidverzorgingsrituelen waarbij nogal wat producten worden gebruikt. Vooral jonge meiden kunnen met deze producten, die zelfs Retinol bevatten, hun jonge huid beschadigen. Laat je daarom goed adviseren door een schoonheidsspecialiste die ook over de juiste kennis beschikt want less is more!

Zorg jij goed voor jezelf?

Zelfzorg is belangrijk om jouw batterij weer op te laden zodat je weer energie krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je in balans blijft.

Word jij regelmatig geraakt door de woorden van anderen?

Word jij regelmatig geraakt door de woorden van anderen? Wat kun je hieraan doen zodat je jezelf niet geraakt en gekwetst meer voelt? Ik help je hierbij door middel van coaching en de juiste handvaten zodat we hieraan gaan werken zodat jij gemakkelijker met deze situaties kan omgaan waardoor het jou persoonlijk minder en uiteindelijk niet meer raakt. Neem gerust contact op voor een 1e kennismakingsgesprek.

0 reacties