Voordelen van bio makeup t.o.v. niet biologisch

Geschreven door Christy Hartogsveld

12 oktober 2023

Biologische make-up is zuivere make-up. Er zitten geen toevoegingen van parabenen of andere synthetische conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen in. Ze bevatten uitsluitend ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals extracten van biologisch geteelde planten en kruiden, natuurlijke geur- en kleurstoffen, verzorgende plantaardige oliën en essentiële oliën.

Aangezien onze huid een van onze belangrijkste en grootste organen is die voor een groot deel zorgt voor de ontgifting van ons lichaam, is het van belang geen producten te gebruiken met chemicaliën die je vervolgens op je huid smeert.

Onze huid is namelijk semi-permeabel. Dit betekent dat de producten die wij op ons gezicht smeren, ook voor de helft worden opgenomen door ons lichaam.

Synthetische ingrediënten kunnen, met name bij langdurig gebruik, onze huid irriteren en ook het natuurlijke evenwicht ervan verstoren. Het gevolg is een gevoelige huid, allergische reacties die ontstaan zoals contacteczeem of zelfs acne en ontstekingen op de huid.

Kies daarom voor biologische make-up zodat je weet wat je op je huid smeert. Producten die zacht en verzorgend zijn zonder al deze synthetische toevoegingen. Daarom werk ik in mijn salon met Boho biologische make-up. Mooi en heel betaalbaar.

Wil je advies hierin? Heb je nog vragen? Maak gerust een afspraak.

#biologisch
#BIOMAKEUP
#organicmakeup
#veganmakeup
#makeup
#organic
#naturalbeauty
#crueltyfree
#organicskincare
#beauty
#greenbeauty
#naturalmakeup
#organicbeauty
#cleanbeauty
#veganbeauty
#vegan
#cosmetics
#mineralmakeup
#skincare
#organicskincareproducts
#healthyskin
#makeuplover
#allnatural
#antiaging
#healthymakeup
#Aurelia

Dit vind je misschien ook leuk…

Congres zon en huidkanker

Vandaag was ik naar een interessant congres met onder andereDr. Menno Gaastra als spreker. Hier heb ik weer een hoop...

Fijne paasdagen!

Een heel fijn paasweekend alvast allemaal en geniet ervan! Met hopelijk wat meer zon dan voorspeld! #pasen...

0 reacties